Story

The story behind

De Flexitarian Bastards, dat zijn 3 ervaren foodservice professionals die weten wat werkt in de keuken en op een menu. Met onze kennis en liefde voor ambacht hebben wij altijd al vooruit gekeken. Eind jaren ‘90 waren we al in de weer met producten op plantaardige basis. We zijn absoluut niet bang om dingen anders te doen. Bovendien delen we een passie voor gezondheid en weten we hoe belangrijk het is om een verantwoorde levensstijl, met minder impact op het milieu, na te streven. 

Daarom zijn onze producten 100% veggie, zonder concessies te doen op de smaak en bite. Smaak is zeker niet het enige waar wij ons mee bezig houden. We hebben er ook alles aan gedaan om onze producten gezonder te maken: onze Vega Frick en Vega Burger bevatten 80% minder vet en 50% minder calorieën ten opzichte van een gemiddelde frituurvariant. Dit resulteert in een uitstekende Nutri-Score waar wij erg trots op zijn!

Naast smaak en gezondheid, zijn we bewust bezig met het milieu. Minder vlees eten heeft een enorme positieve impact op onze planeet en dat willen we heel graag duidelijk maken aan de consument. 

Nog even kort op een rijtje waar het voor ons om draait?

  • Vertrouwde smaak en bite, maar dan 100% vegetarisch.
  • Een gezondere levensstijl met producten die minder vet en calorieën bevatten.
  • Eten met een geweten, gemaakt met aandacht voor mens en milieu.

Meet the bastards

Steve Bonnyns, The Foodie Bastard

Een innovator en productontwikkelaar die altijd op zoek is naar de perfecte veggie-oplossing.

Erik Carmans, The Meat Bastard

Een meester-charcutier die z’n ervaring met ‘echt’ vlees gebruikt om een sappig alternatief te maken.

Luc Carmans, The Genius Bastard

Een ingenieur met een hart voor cijfers die waakt over de technologie en de geldzaken.