Story

Save the planet

Willen we de planeet redden? Dan moeten we steeds meer plantaardig eten. De jongeren hebben het al begrepen … en de rest volgt snel!

Surf mee op deze flexi-golf en kies voor de vegetarische producten van de Flexitarian Bastards.

Eind jaren ’90 waren we al in de weer met producten op plantaardige basis. Veel te vroeg weliswaar, want iedereen ging toen nog volop voor vlees. Maar het zaadje was geplant … de technologie en de kennis die toen zijn opgebouwd, gebruiken we nu volop om superlekkere producten te bereiden.

We willen niet het zoveelste merk zijn dat veggie producten verkoopt, maar echte voorvechters van lekkere en gezonde vleesalternatieven voor iedereen. Want flexitariërs die tot voor kort een frituur of brasserie binnenstapten op zoek naar een healthy hap, stonden vaak snel – en niet zo happy – weer buiten. Als er zo weinig veggie opties zijn, heb je ’t na een tijdje wel gezien …

Dat was voor ons het signaal om te revolteren. Naast de Vega Frick, onze 100% veggie en supersmaakvolle versie van de frikandel, zijn we van plan nog verrassende vleesalternatieven te lanceren. De tijd is rijp voor smaakvolle charcuterie van topniveau en kant-en-klare maaltijden zonder vlees.

Al onze ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd op afkomst en kwaliteit. We slaan ook de handen in elkaar met zoveel mogelijk lokale producenten, om bewust om te gaan met onze ecologische voetafdruk. En voor de verpakking gaan we maximaal voor recycleer- en composteerbaar.
We go for the YES way!

Meet the bastards

Steve Bonnyns, The Foodie Bastard

Een innovator en productontwikkelaar die altijd op zoek is naar de perfecte veggie-oplossing.

Erik Carmans, The Meat Bastard

Een meester-charcutier die z’n ervaring met ‘echt’ vlees gebruikt om een sappig alternatief te maken.

Luc Carmans, The Genius Bastard

Een ingenieur met een hart voor cijfers die waakt over de technologie en de geldzaken.